9 motive pentru care să nu vizitezi Brazilia

Dacă te gândești să vizitezi Brazilia, sau să mergi acolo în vacanță, nu o face. Sunt atâtea țări și destinații de văzut, iar tu vrei tocmai Brazilia? Presupun că te întrebi de ce nu, așa că în rândurile ce urmează îți vom arăta de ce ar trebui să te gândești mai bine daca îți dorești sa ajungi in Brazilia.

1. Nu are sens să vizitezi Brazilia chiar dacă este a 5-a cea mai mare țară din lume și numără peste 200 de milioane de locuitori. Pe deasupra, se află tocmai în exoticul continent al Americii de Sud. Destul de departe…

Brazilia pe glob

2. Cafea? A zis cineva cafea? Care e treaba cu Brazilia și cafeaua? Ei bine, Brazilia este cunoscută drept cea mai mare producătoare de cafea din lume. Cel mai probabil, cafeaua pe care o savurezi zi de zi, sau ocazional, provine din Brazilia. Ce părere ai de asta?

cafea din Brazilia

3. Nici să nu te gândești să mergi în Brazilia pentru Carnavalul de la Rio de Janeiro, care angrenează pe străzi milioane de locuitori, turisti și dansatoare de samba. Carnavalul de la Rio este considerat cel mai mare carnaval din lume, gazda competiției școlilor de samba din Rio și datează încă din 1723.

Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia

AFP PHOTO / TASSO MARCELO LEALTASSO MARCELO LEAL/AFP/Getty Images

4. Turismul e prioritar în Brazilia? Dacă vei ajunge totuși acolo, vei fi surprins să afli că Ministerul Turismului din Brazilia a decis ca turismul să devină o prioritate, alocând o parte semnificativă din buget pentru a le oferi tuturor vizitatorilor experiențe de neuitat.

turismul in Brazilia

5. Biodiversitate și mai cum? Surprinzător sau nu, aproximativ 15-20% din biodiversitatea lumii se află pe teritoriul acestei țări. Brazilia adăpostește peste 60% din Pădurea Amazoniană, recunoscută drept cel mai diversificat areal, din punct de vedere biologic, din lume. În Pădurea Amazoniană se găsesc milioane de specii, unele încă nedescoperite.

biodiversitate Padurea Amazoniana

6. Fluviul Amazon este chiar atât de mare? Amazon este cunoscut drept fluviul cu cel mai mare debit din lume, acesta străbătând 5 țări respectiv Brazilia, Peru, Bolivia, Columbia si Ecuador. În plus, o treime dintre speciile florei și faunei Pamântului se află în bazinul amazonian, care se întinde pe o suprafata de peste 5,4 milioane de km².

fluviul Amazon in Brazilia

7. Diversitatea culturală este o caracteristică fundamentală a culturii braziliene, multiculturalismul fiind aici la el acasa. Timp de câteva sute de ani, cultura braziliană a fost alcătuită din diverse grupuri entice, iar acest aspect se simte și astăzi.

cultura braziliana

8. Brazilienii sunt recunoscuți în toată lumea pentru adorația lor față de fotbal. Fotbalul nu este doar cel mai important sport în Brazilia, ci un veritabil stil de viață. Echipa de fotbal a Braziliei este singura echipă care nu a ratat niciodată Campionatul Mondial, însumând nu mai puțin de 5 titluri mondiale.

fotbal pe plaja Brazilia

9. Plaja din Brazilia…se merită? Brazilia este recunoscută pentru numeroasele sale plaje, precum Rio de Janeiro, Ubatuba, Copacabana, Salvador și multe altele. Brazilia numără peste 2000 de plaje, așa că odată ajuns acolo trebuie neapărat să vizitezi câteva dintre ele, pentru a surprinde adevarata frumusețe și esență a țării.

plaja in Brazilia

 

Dacă îți dorești să ajungi pe tărâmul brazililian, te încurajăm să răsfoiești oportunitățile AIESEC!

 

Scris de: Oana Lazăr

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *