internship international

10 frici pe care le-am avut inainte de a pleca intr-un internship international

Când vorbim despre frică sau despre temerile pe care le putem experimenta înainte de a lua o decizie importantă, precum aplicarea pentru un internship international, trebuie să luăm în calcul faptul că fiecare persoană este diferită in felul ei. 10 frici poate reprezenta un număr mare, însă pentru unele persoane este exact situația cu care se confruntă, atunci când se gândesc să plece într-un internship international. Începem să ne construim în minte diferite scenarii despre cum vor decurge lucrurile, încercând cumva să anticipăm ce se va întâmpla. Parcurgând aceste rânduri poate vei realiza că și tu te-ai confruntat la un moment dat cu astfel de temeri, ceea ce este absolut normal, însă asta nu trebuie să te oprească din drum.

 

  1. Mă tem că nu îmi vor ajunge banii

Majoritatea dintre noi ne-am confruntat cu o astfel de temere înainte de a pleca într-un internship international, și anume, sunt resursele financiare pe care le deținem îndeajuns pentru a realiza ceea ce ne-am propus? Ne trec prin cap gânduri precum ”Dar ce mă fac dacă banii pe care îi am nu sunt de ajuns? Cine mă poate ajuta dacă rămân fără bani?” O astfel de frică este într-o anumită măsură justificată, pentru că ne vom confrunta cu un proces prin care nu am mai trecut și care ne pune serios pe gânduri. Însă asta nu ne poate opri din ceea ce ne dorim să realizam si nici nu ar trebui!

 

  1. Mă tem că voi fi singur

O altă temere cu care ne confruntăm este aceea a singurătății. Dacă sunt singur, cum mă voi descurca? Intr-adevăr, pentru unii dintre noi sentimentul de singuratate poate fi unul copleșitor, dar dacă privim lucrurile dintr-o altă perspectivă, gândul singurătații nu este neapărat și întemeiat. De ce spun asta? Pentru că pe lângă faptul că ajungem într-o țară nouă, pe parcursul experienței vom avea nenumărate ocazii să întâlnim oameni noi, cu care putem crea legături și care ne pot acorda suportul de care avem nevoie la început.

 

  1. Mă tem că nu voi face față noului job

Perspectiva unui internship international, precum și sarcinile pe care trebuie să le îndeplinim, pot acționa uneori ca un factor de tensiune asupra noastră, fie că suntem sau nu conștienți de asta. Ne întrebăm deseori dacă vom face față cerințelor companiei pentru care lucrăm și dacă ne vom ridica la nivelul așteptărilor colegilor noștri de birou. În cele din urmă, tot ceea ce contează este să ne bucurăm de micile victorii, sărbătorind reușitele, indiferent de ceea ce cred cei din jurul nostru.

 

  1. Mă tem că voi da greș

Frica de eșec este prezentă în viața fiecăruia dintre noi, fie că vrem să recunoaștem asta sau nu. Deseori, această frică ne împiedică să experimentam lucruri noi, iar dacă se întâmplă să dăm greș e ca și cum totul s-a sfârșit pentru noi. Este foarte important să încercăm să depășim această frică, pentru că numai așa putem învăța în cadrul domeniului în care ne dorim să activăm. Așadar, nu trebuie să lăsăm o astfel de frică să ne oprească din ceea ce ne-am propus să facem.

 

  1. Mă tem că nu ma voi integra

Aici intervine o altă frică, și anume, dacă vom reuși să ne adaptăm în cadrul companiei și dacă vom face față schimbării. Te întrebi cum te vei înțelege cu noii colegii, oare ești pe placul lor? Totul ține mai degrabă de tine și de ce fel de persoană ești. Majoritatea oamenilor pe care îi vei întâlni își vor exprima interesul față de tine într-un mod sau altul.

 

  1. Mă tem de faptul că nu stiu limba vorbită în țara respectivă

Cu toții am simțit asta la un moment dat, indiferent de țara în care am călătorit. Ce putem face în schimb este să fim deschiși față de cultura și limba pe care aceștia o vorbesc și cu siguranță putem învăța la rândul nostru cel puțin câteva expresi, pe care le putem utiliza în mod frecvent. Totul se învață pe parcurs, noi trebuie doar să fim deschiși la astfel de experiențe.

 

  1. Mă tem pentru siguranța mea

Faptul că vrem să ne simțim în siguranță este e nevoie esențială, deci nu este de mirare ca acesta sa fie una din cele 10 temeri de luat în calcul atunci când ne dorim să aplicăm pentru un internship international. Fiindcă urmează să petrecem destul de mult timp în țara respectivă, ne dorim să știm că suntem cumva protejați și că nu sunt pericole prin preajmă.

 

  1. Mă tem  să fac ceva nou

Teama de nou este o teamă destul de des întâlnită. De nenumarate ori, ne găsim în situația în care analizăm  și interpretăm absolut orice din jurul nostrum, încercând permanent să anticipăm rezultatul final și să ne asigurăm că lucrurile vor decurge exact așa cum ne dorim. Teama de nou poate fi considerată un paradox, deoarece ne place să știm, să căutăm, să aflăm și totuși, ne limităm uneori strict la ceea ce cunoaștem deja, devenind pasivi față de lucrurile noi cu care ne întâlnim.

 

  1. Mă tem să ies din zona de confort

Nouă, oamenilor, ne plac certitudinile fiindcă ne asigură confortul și siguranța, de care avem atâta nevoie. Zona de confort este acel spațiu în care ne place să ne retragem și petrecem destul de mult timp, făcând aceleași lucruri comode, dar care în schimb nu ne ajută foate mult. Putem privi zona de confort mai degrabă ca o barieră mentală pe care o construim singuri și peste care putem trecem dacă ne dorim cu adevărat. Dacă vrem să facem asta trebuie să ”pășim ” în afara zonei de confort, acceptând astfel că suntem supuși schimbării, de altfel, un proces de evoluție.

 

  1. Mă tem că nu mi se vor îndeplini așteptările

Se întâmplă ca uneori așteptările noastre în legătură cu experiența pe care urmează să o trăim să fie ori prea înalte, ori să fie întrecute în cel mai plăcut mod. Un lucru eficient pe care ar trebui să il facem înainte este setarea așteptărilor, astfel încât să putem realiza până la capăt ceea ce ne dorim și să nu devenim dezamăgiți în cazul în care nu ne-a ieșit ceva din prima.

 

La sfârșit, toate aceste temeri pot fi învinse, dacă ne vom concentra pe ceea ce ne dorim să construim și suntem deschiși fața de nou, față de ceea ce ne asteaptă. Nu putem lăsa aceste temeri să ne acapareze viața, ci trebuie să lucrăm în fiecare zi pentru a le putea depăși, devenind cea mai bună versiune a noastră.

 

Articol scris de Lazăr Oana

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *